latinica  ћирилица
07/08/2019 |  15:53 | Аутор: СРНА

Тривић: Унаприједити квалитет образовања

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је данас да је Српска донијела важне законе у области образовања, да се редовно улаже у побољшање услова рада у образовним установама и да је приоритет у наредном периоду унапређење квалитета образовања.
Тривић и Берец (Фото: Министарство просвјете и културе) -
Тривић и Берец (Фото: Министарство просвјете и културе)

Тривићева је, на састанку са шефом Канцеларије ОХР-а у Бањалуци Маријаном Берец и представником Мађарског института за стране односе и трговину Аном Орос, рекла да је у плану да у септембру почну реформски процеси с циљем стварања модерног образовног система примјереног садашњем тренутку и данашњој генерацији ученика.

- Дигитализацијом наставних садржаја и интерактивном наставом желимо да повећамо интересовање ученика за стицање знања и вјештина у школи које ће касније моћи да примијене у животу - истакла је Тривићева.

Она је потврдила да ће, паралелно са унапређењем наставних планова и програма, бити организована додатна усавршавања наставног кадра, укључујући опремање школских кабинета, саопштено је из ресорног министарства.

Тривићева је рекла да Министарство настоји и да уписну политику у средњим школама креира у складу са потребама тржишта рада.

- Ове године смо споразумом са послодавцима дефинисали и плаћену ученичку праксу - појаснила је Тривићева.

Она је на састанку о могућностима сарадње у области образовања подсјетила да је ова област у надлежности ентитета, односно кантона.

На састанку је исказана спремност за сарадњу путем програма који су у интересу ученика и наставника и у складу са образовном политиком у Републици Српској, додаје се у саопштењу.