latinica  ћирилица
07/08/2019 |  17:10 | Аутор: РТС

Милошевић: Малатија најважнији меч ове јесени

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да ће његов тим у мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против Малатије имати прави тест и да је у питању најважнији дуел ове јесени.
Саво Милошевић (Фото: www.mc.rs) -
Саво Милошевић (Фото: www.mc.rs)

- Стално сам понављао пред утакмице које смо одиграли да је најважније да су сви здрави. Пред ову утакмицу имамо проблем и ако оставимо по страни повреду Немање Милетић све остало је добро. Екипа је спремна, радимо на детаљима који могу да нам донесу предност. Вјерујем да можемо да дигнемо ниво игре и то је суштина почетак сезоне. Требало би да смо у доброј такмичарској форми, ту видим насу малу предност у односу на ривала коме још није почело такмичење у првенству - рекао је Милошевић. 

Он је истакао и да су Малатију пратили од тренутка када су сазнали да им је потенцијални ривал и да располажу са свим информација које су потребне да спреме тактику за меч.

- За нас је ово утакмица од огромног значаја, како економског, тако такмичарског, најбитнија у првом дијелу сезоне, све до децембра. Малатија је типичан представник турског фудбала. Екипа посједује велики квалитет. Маталија је била трећа у турској лиги, показала константност целој сезони. Агресија коју има Малатија нам најмање одговара", рекао је Милошевић.

Он је истакао да ће сусрет са Малатијом бити прави тест за његов тим.

- Ово ће бити најбољи тест који ћемо имати. Досадашњи противници нису успјели да нас угроже. Знам могућности ове екипе, вјерујем да ова екипа може да игра 30-40 одсто боље. Надам се да сутра можемо да извучемо максимум у овом моменту и да ће то бити довољно против Малатије.

Тренер "црно-бијелих" поновио је да ће најновије појачање Такума Асано бити у конкуренцији за састав.

Првотимац Партизана Бојан Остојић истакао је да у екипи влада добра атмосфера и да то доноси добре резултате.

- Једини проблем који имамо је повреда Немање Милетића. Ја као његов саиграч се надам да ће да стисне зубе изађе на терен. Малатија је озбиљна екипа и другачција од свих са којима смо играли. Радујем ме то што из утакмице у утакмицу играмо боље. Максимално ћемо да гледамо себе и да се спремимо јер знамо шта нам та утакмица доноси - рекао је Остојић.

Он је додао да је циљ да Партизан сутра сачува свој гол, као и да се нада великој подршци навијача.

Утакмица између Партизана и Малатије игра се сутра од 21 сат на стадиону у Хумској.