latinica  ћирилица
07/08/2019 |  17:57 ⇒ 17:57 | Аутор: СРНА

Арлов: Забрана уласка са српским пасошем угрожава грађане Српске

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је Срни да се одлука Приштине о непризнавању српских пасоша приликом уласка на територију Косова и Метохије искључиво односи на грађане Републике Српске и БиХ који имају пасоше Србије и који би жељели да иду на Космет.
Милорад Арлов - Фото: РТРС
Милорад АрловФото: РТРС

Он је истакао да ова уредба не угрожава грађане Србије, јер сваки њен становник има и личну карту, за разлику од грађана Српске и БиХ који имају пасоше Србије, а немају личну карту.

- Највеће посљедице ће имати грађани Републике Српске и мени је жао, јер знам да су многи извадили пасоше Србије да би могли легално ући на Космет и посјетити своје пријетеље - рекао је Арлов.

Он је истакао да су овај одбор и друге организације уложили пуно труда како би везе имеђу српског народа на Косову и Метохији и Републике Српске биле јаке, а ако ова уредба остане на снази они ће бити ускраћени за то.

- Ова уредба се не односи на грађане Србије, дапаче ово је повољно за њих - оцијенио је Арлов.

Дирекције граничне полиције самопроглашеног Косова донијела је раније одлуку о непризнавању српских пасоша приликом уласка грађана на Косово и Метохију.