latinica  ћирилица
07/08/2019 |  18:49 | Аутор: СРНА

ДФ: Без учешћа у раду Одбора за реформу изборног законодавства

Демократски фронт неће учествовати у раду Одбора за свеобухватну реформу изборног и другог законодавства Црне Горе, саопштено је из тог политичког савеза.
Демократски Фронт - Фото: илустрација
Демократски ФронтФото: илустрација

Из ДФ-а су навели да неће присуствовати састанку потписника Споразума о будућности, који организује покрет "Одупри се", јер је он, како сматрају, неприкладан у овом тренутку.

- Након што су 31. јула Демократе и Демократска партија социјалиста заједничким договором и усаглашавањем амандмана у потпуности обесмислили Споразум о будућности, који је потписало 39 посланика, сматрамо да је овакав састанак неприкладан датом тренутку и неугодној ситуацији у коју су нас довеле Демократе - наводи се у саопштењу.

Из ДФ-а су поручили да су остали досљедни јавно датој ријечи и стављеном потпису на текст Споразума и да због тога неће учествовати у раду радне групе за изборно законодавство.

- ДФ неће, кроз било који други вид акција, учествовати у тајним и јавним диловима са ДПС-ом, што је, нажалост, изгледа постао образац политичког конвертитства и издаје опозиционог бирачког тијела - навели су из ДФ-а.

Покрет "Одупри се" легитимитет је црпио из грађанских протеста на којима се исказивало незадовољство актуелном друштвено политичком ситуацијом.

- Нажалост, ови протести готово да су се угасили, зато сматрамо веома корисним њихово оживљавање од стране покрета "Одупри се". Тиме би се вратила нада да је могуће превазићи тешку ситуацију у коју смо сви запали због дилова дијела, сада већ бивше, опозиције са ДПС-ом - наводи се у саопштењу ДФ-а.