latinica  ћирилица
07/08/2019 |  21:16 ⇒ 21:22 | Аутор: СРНА

Са властима о унапређењу положаја радника

Учесници Сабора Конфедерације синдиката Републике Српске затражили су данас састанке са свим представницима власти с циљем побољшања положаја и рјешавања нагомиланих проблема радника у Српској.
Конфедерација синдиката Републике Српске - Фото: СРНА
Конфедерација синдиката Републике СрпскеФото: СРНА

Са Сабора у Бањалуци, на коме је усвојена декларација Конфедерације синдиката, затражено је да се разговара и о заустављању одлива квалитетне радне снаге.

- Циљ је Српску учинити добрим мјестом за рад, живот и стварање - рекао је предсједник Конфедерације Жељко Тепавчевић и додао да ће о садржају декларације јавност бити упозната након обједињавања свих захтјева са прецизним роковима за њихову реализацију.

У саопштењу овог синдиката је поновљено да је на одржаном Сабору усаглашено да се Влади Српске, најодговорнијим институцијама, али и српском члану Предсједништва БиХ, упуте захтјеви о унапређењу положаја и заустављању одлива радника из Републике Српске.

Потпредсједник Конфедерације синдиката Божо Марић поручио је да је потребно извршити и реформу јавне управе, те је позвао све раднике из Српске да се синдикално организују и придруже тој организацији и Синдикату управе.

- Синдикално организовање је ваше Уставом загарантовано право. Заједно смо јачи и имамо рјешење - рекао је Марић.

Сабору у Банском двору присуствовали су бројни синдикалци из свих сектора и радници из цијеле Српске, као и бројне званице из јавног живота.