latinica  ћирилица
07/08/2019 |  22:01 | Аутор: СРНА

Словенија: Мобилисани помоћни полицајци због миграната

Влада Словеније мобилисала је већи број припадника резервне полиције који би требало да замијене полицајце на годишњем одмору због повећаног прилива миграната, као и појачаног саобраћаја у туристичкој сезони.
Словеначка полиција  (Фото:slovenskavojska.si) -
Словеначка полиција (Фото:slovenskavojska.si)

Очекује се да ће се потреба контроле безбједносних изазова до краја године повећавати, као и обим задатака полиције на више подручја њеног рада, саопштила је словеначка Влада.

Донијета је одлука да се у рад полиције до краја године додатно ангажују припадници помоћне полиције, иако је по правилу законско ограничење њиховог ангажовања 30 дана у једној години.

У Влади наводе да се обим задатака полиције на граници с Хрватском повећава због пораста илегалних миграција у односу на прошлу годину и због безбједносне ситуације у саобраћају која се ове године погоршала, преносе београдски медији.

До 17. јуна на словеначким путевима погинуло је 52 људи, што је знатно више него 39 колико их је настрадало у истом раздобљу прошле године.

Директор словеначке полиције Татјана Бобнар рекла је прије неколико дана, приликом завршетка обуке нове класе полицијских приправника, да је кадровска ситуација у полицији критична и да би полицији било потребно 700 нових запослених