X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
08/08/2019 |  10:14 | Извор: СРНА

Вучић: План Б-13 неће бити реализован, али нас чека тешка јесен

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је јутрос да не искључује могућност инцидената на Косову и Метохији, али да неће доћи до реализације плана Б-13, о којем пишу медији, јер Србија неће дозволити погром или убијање Срба.
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото: Раде Прелић)Фото: ТАНЈУГ

Поводом навода обавјештајних служби да Тачијева терористичко-криминална група Б-13 спрема крваву јесен и нападе на сјеверни дио Косовске Митровице и Зубин Поток, Вучић је на ТВ Прва рекао да он нема доказе за тако нешто.

- Немам доказе за тако нешто, не искључујем могућност различитих инцидената, покушаја... Неће се то догодити. Можда напад, али нећемо толерисати убијање српског живља и погром - поручио је Вучић.

Он је поновио да је стратешки циљ косовских Албанаца да овладају простором сјеверног дијела КиМ.

- Чека нас тешка јесен када је у питању КиМ - упозорио је Вучић, наводећи да се не зна ни са ким у Приштини, ни о чему може да се разговара, као и да нико не разумије да таксе не могу да опстану.

Такође је навео да ће приштински избори довести атмосферу код њих до кулминације, што забрињава.

Истакао је и да има проблема са снабдевањем нашег живља, као и безброј других проблема које треба свакодневно рјешавати.

- Неко мора да брине свакога дана. Очекују нас и тешки разговори са западним представницима, који желе рјешавање косовског проблема до јуна - навео је Вучић.