latinica  ћирилица
08/08/2019 |  12:49 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

Станић: Дио опреме у Болници "Србија" замијењен оном нижег квалитета

Члан Сектора за здравство у Социјално-економском савјету СДС-а Слободан Станић рекао је да располаже сазнањима да је знатан дио опреме у Болници "Србија" у Источном Сарајеву "замијењен опремом нижег квалитета, иако је цијена изградње и опремања ове здравствене установе остала иста у износу од 54 милиона КМ".
Слободан Станић - Фото: СРНА
Слободан СтанићФото: СРНА

- У односу на тендерску документацију, више од 80 ставки опреме је промијењено, док око 40 испоручених апарата није регистровано код Агенције за лијекове БиХ - навео је Станић на данашњој конференцији за новинаре у Бањалуци.

Станић је позвао министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Алена Шеранића да предуземе законске мјере и формира комисију која ће утврдити чињенично стање у вези са овим догађајем.

- Комисија према утврђеном стању треба да утврди одговорна лица која су евентуално омогућила неким рјешењем замјену ове опреме, што представља кршење Закона о јавним набавкама - нагласио је Станић.

Станић је истакао да комисија треба да о овом случају обавијести јавност и надлежне органе у Републици Српској, што је важно и због чињенице да су најављене нове градње и опремања у здравству, да би се спријечиле такве ствари.