X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
08/08/2019 |  14:30 ⇒ 14:30 | Извор: ТАНЈУГ

Пале акције њемачког произвођача спортске опреме

Њемачки произвођач спортске опреме Адидас обавијестио је данас о разочаравајућим продајним резултатима у другом кварталу.
"Адидас" - Фото: Getty Images
"Адидас"Фото: Getty Images

Истовремено је потврдио да очекује опоравак у другом полугодишту, након што је заустављен пад продаје у Европи.

Акције Адидаса, које су се посљедњих недјеља опоравиле у нади да ће компанија можда побољшати своје прогнозе, пале су рано јутрос више од један одсто, преноси агенција Ројтерс.

Приходи компаније од продаје порасли су у другом кварталу за четири одсто на 5,51 милијарду евра, што је нешто ниже у односу на просјечна предвиђања аналитичара од 5,54 милијарде евра.

- Суочићемо се са убрзањем продаје у трећем и четвртом кварталу. Дакле, врло смо задовољни резултатима - поручио је директор компаније Каспер Рорстед.

У Адидасу су увјерени да ће продаја порасти у другом полугодишту, због чега су потврдили прогнозу повећања прихода за 2019. годину између пет и осам процената, и нето добит од између 1,88 и 1,95 милијарди евра.

Такође, продаја бренда Рибок, који је у власништву Адидаса, порасла је три одсто, посебно у Сјеверној Америци, гдје је тај бренд регистровао раст од десет одсто.