latinica  ћирилица
08/08/2019 |  17:12 ⇒ 21:52 | Аутор: СРНА

Мигрантима без дозволе спријечен улазак у прихватни центар

Полиција у Великој Кладуши данас је спријечила око 50 миграната да без дозволе уђу у прихватни центар "Мирал", изјавио је Срни портпарол МУП-а Унско-санског кантона Але Шиљдедић.
Мирал, Велика Калдуша (фото: ba.n1info.com) -
Мирал, Велика Калдуша (фото: ba.n1info.com)

Шиљдедић је рекао да је полиција привела два Пакистанца који су као знак протеста сјели на магистрални пут и тако блокирали саобраћај.

Након обављеног разговора у полицији, они су пуштени.

Портпарол кантоналног МУП-а је потврдио да се, осим у неколико прихватних центара, мигранти налазе на цијелом подручју Унско-санског кантона.

- Имамо лица у камповима који имају капацитете за њих, један број их је у транзиту кроз кантон према Хрватској, као и оне које хрватска полиција враћа назад. Мигранти су свуда око нас - по парковима, улицама, у приватним смјештајима и то је свакодневна слика не само у Кладуши, већ и у Бихаћу и другим мјестима на овом подручју - рекао је Шиљдедић.

Према његовим ријечима, у овај кантон свакодневно дође минимално 100 нових миграната који се, с обзиром на попуњеност кампова, сналазе на разне начине.

Шиљдедић је напоенуо да полиција не одређује број кампова и гдје ће мигранти боравити, већ да се њихове активности односи на заштиту имовине и безбједност грађана.

Он је додао да у протеклих два мјесеца није било већих инцидената, док мањих скоро свакодневно има.

Шиљдедић је навео да мигранти повремено изврше одређени број кривичних дјела или их неко почини према њима, као и нарушавање јавног реда и мира.