latinica  ћирилица
09/08/2019 |  10:39 | Аутор: СРНА

У Источној Илиџи пронађена дрога

Службеници Полицијске управе Источно Сарајево пронашли су пакетић спида у стану на подручју Источне Илиџе који користи лице чији су иницијали Р.Е. из тог мјеста.
Опојна дрога - Фото: РТРС
Опојна дрогаФото: РТРС

Током претреса у стану су затечена лица чији су иницијали К.Е, Ђ.С. и Б.А, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

Претресом возила које користи лицем К.Е. пронађен је гасни пиштољ, као и други предмети и трагови који се могу довести у везу са кривичним дјелом.

Претрес је извршен на основу наредбе Основног суда Соколац и уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево.

О свему је обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, а након документовања предмета против Р.Е. биће поднесен извјештај о почињеном кривичном дјелу омогућавање уживања опојних дрога.

Против лица К.Е. биће поднесен извјештај за кривично дјело недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја, док је против лица Б.А. поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка за прекршај из Закона о производњи и промету дроге.