latinica  ћирилица
09/08/2019 |  10:47 ⇒ 14:12 | Аутор: СРНА

Ковачевић: СНСД остварио побједу за Српску, СДС и ПДП се такмиче у лицемјерству

СНСД је у принципима за формирање власти на нивоу БиХ остварио побједу за Републику Српску, док се СДС и ПДП тренутно такмиче ко ће бити већи лицемијер, оцијенио је у изјави Срни портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић -
Радован Ковачевић

Он је навео да је СНСД у тим принципима успио да добије све оно за шта се залагао као за своје и принципе Републике Српске и тиме остварио побједу за Српску, те истакао да се посљедњих дана види да СДС и ПДП нису дорасли историјском тренутку и да се тренутно такмиче само у томе ко ће бити већи лицемјер.

Ковачевић је запитао како другачије протумачити то да СДС и ПДП наводно брину о Резолуцији о војној неутралности за коју нису гласали у Народној скупштини Републике Српске и о НАТО-у, а гласали су за сваки документ, стратегију и закон који је предвиђао улазак БиХ у тај вони савез.

- Како протумачити да СДС и ПДП сада брину и о Акционом плану за чланство у НАТО /МАП/ и Годишњем националном плану /АНП/, а до прије само неколико мјесеци су усвајали стратегије у којима је писало да је МАП дио консензуса и израђивали АНП за који су нама тврдили да је само техничко питање? - пита Ковачевић.

Према Ковачевићевим ријечима, СДС и ПДП оптужују СНСД за наводну коалицију са СДА, док они без икакавог демократског легитимитета сједе са СДА у Савјету министара у техничком мандату.

- Ми смо остали одани Резолуцији о војној наутралности за коју смо гласали у Народној скупштини Републике Српске када је опозиција бјежала из сале и није смјела да је подржи. Осим тога, ми смо по први пут успјели добити потписе Бошњака и Хрвата за наш став да високи представник мора да напусти БиХ - нагласио је Ковачевић.

Према његовим ријечима, то је велика побједа Српске.

- Да имамо одговорну опозицију, она би то и те како подржала. Позивам све да се уозбиљимо и да почнемо да радимо посао који су нам грађани на изборима намијенили, а ПДП-у и СДС-у су намијенили да буду опозиција. Нека овај пут покушају да буду макар солидна опозиција - поручио је Ковачевић.