latinica  ћирилица
09/08/2019 |  11:47 | Аутор: СРНА

Деђански: Хајка на Додика јер није урадио ништа против интереса Срба

Против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика покренута хајка због његовог принципијелног става јер није хтио да уради ништа против интереса српског народа, оцијенио је предсједник београдског Центра за развој међународне сарадње Стевица Деђански.
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com) -
Стевица Деђански (Фото:srbijadanas.com)

- Он је то врло експлицитно рекао. Сада када је у најави било да ће се формирати власт /на нивоу БиХ/, сви они који су били против интереса српског народа у БиХ осјећали су се погођени и да су на губитку у односу на Додика - рекао је Срни Деђански, поводом напада на Додика да је принципима о формирању Савјета минстара БиХ прихватио НАТО и напустио војну неутралност Српске.

Он каже да због тога сада нападају Додика, што се могло и очекивати.

- Као што имамо Жељка Комшића, који нема никакву сврху, осим да руши мир у БиХ и саботира сваки напор, тако имамо и српску опозицију што у Србији, што у Републици Српској, које не препознају српске интересе као важан спој политичких интереса - рекао је Деђански.

Према његовим ријечима, када год се дешава нешто добро за српски народ, било у Србији или Српској, опозиција се само бави политикантством и брине само о властитим личним интересима.

У овој ситуацији, каже Деђански, сви су се фокусирали на Додика као човјека који је заузео принципијелан став и сада им је "трн у оку" пошто покушавају да га на неки начин ослабе.

- Жалосно је што имамо такву ситуацију међу српским политичарима, а што се тиче других, од њих свашта можемо да очекујемо - рекао је Деђански.