latinica  ћирилица
09/08/2019 |  13:51 ⇒ 18:27 | Аутор: РТРС

Лукач: Будућим пензионерима МУП-а веће пензије

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач данас је рекао да је Министарство предложило Влади Републике Српске да се будућим пензионисаним припадницима МУП-а пензије обрачунавају по повољнијим условима за њих.

- На наредној сједници Владе Републике Српске, која ће бити сљедеће седмице, договорили смо да се за све припаднике МУП-а који у будућем периоду буду одлазили у пензију у обрачуну користи петогодишњи просјек, пет најбољих година које су они остварили у својој каријери и на тај начин ће имати увећане пензије - појаснио је Лукач.

Он је рекао новинарима у Фочи да је Влада Републике Српске препознала ту потребу, те да се са овим приједлогом сагласио и предсједник Владе Радован Вишковић.

- Сада припремамо све оно што је потребно да на наредној сједници Владе и званично донесемо ту одлуку како би сви наши припадници Министарства који одлазе у пензију имали увећане пензије, наравно у складу и са оним што су радили у протеклих 30 година - рекао је министар унутрашњих послова Српске.

Он је оцијенио да ће ова одлука за њих бити сатисфакција и потврда да Република мисли на њих и да неће бити заборављени.