latinica  ћирилица
09/08/2019 |  15:08 ⇒ 16:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Није потребно издвајање додатних средстава за Оружане снаге БиХ (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да није потребно издвајати додатна средства за Оружане снаге БиХ јер је њихов мандат лимитиран.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Морамо имати у виду шта су стварне потребе ове земље када је ријеч о Оружаним снагама БиХ и да ли је потребан додатни издатак, с обзиром на њихову улогу и ако се зна да не очекујемо да се боре против било кога - рекла је Цвијановићева новинарима у Мркоњић Граду.

Цвијановићева је на питање новинара како коментарише изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да је потребно додатно издвајање средстава за Оружане снаге БиХ, подсјетила да је њихов мандат лимитиран и да оне не представљају оно што су неке друге оружане снаге.

- Свака помијерања према неком војном савезу подразумијевала би прописане услове о издвајању новца из буџета у односу на бруто домаћи производ , што није потребно - додала је она.

Цвијановићева сматра да новац може бити корисније употријебљен за многе друге намјене, међу којима су инфраструктура и здравство.

- Нисам сагласна са онима који имају амбиције када је ријеч о Оружаним снагама БиХ и издвајању средстава за одбрану, знајући да је БиХ у статусу каквом јесте и да је Република Српска опредијељена за војну неутралност, што је показала усвајањем Резолуције, а знамо и како су опредијељени и наши грађани - навела је она.