latinica  ћирилица
09/08/2019 |  16:46 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Бијељина обиљежава славу – Светог Пантелејмона

Бијељина обиљежава славу – Светог Пантелејмона. Након литургије у цркви светог Ђорђа, литија је прошла градом, а потом је обављено ломљене славског колача. Свети Пантелејмон симбол је несаломљивости и снаге вјере и нека Бијељина буде град једнаких шанси за све људе и град будућности, порука је из Семберије.

Више од 30 делегација пријатељских градова и земаља на слави града Бијељина свједоче да добро радимо и да смо узор многима, али и да учимо од бољих, истакао је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

- Намјера нам је да поред ових пројеката које смо радили овдје, и наредних година радимо на томе да наш град буде град у који се долази и остаје - рекао је Мићић.

Чин ломљења славког колача обавио је владика Фотије са градоначелником Мићићем и гостима славе.

Kум славе града ове године је градоначелник Будве Марко Царевић који је истакао да је у Црној Гори кумство посебна част и уз честитке грађанима пожелио да Бијељина иде великим корацима у бољу будућност.

- Постајете регионални центар и идете крупним кораком и с правом можете да кажете да сте град будућности. И само да знате српски народ у Црној Гори је ваш братски народ и да ми пролазимо доле кроз један тежак период али смо своји на своме - навео је Марко Царевић, градоначелник Будве, кум славе.

Потпуно је природно да два највећа града у Српској сарађују, истакао је, између осталог, градоначелник Бањалуке.

- Ми имамо сарадњу наших управа и администрација када је слава или Дан града, размјењујемо искуства и учимо једни од других како рјешавати проблеме. Мислим да је то добро за Републику Српску и све њене грађане - нагласио је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке.

Бијељина је између двије славе града завршила капитални пројекат канализације, а до наредне славе очекују је нови пројекти - изградња ауто-пута, Дринског насипа, гасификација и многи други.

Велике су могућности сарадње градова у окружењу и Бијељине истакнуто је приликом обиљежавања славе града – Светог Пантелејмона.