latinica  ћирилица
10/08/2019 |  09:28 ⇒ 15:14 | Аутор: РТРС

Побједник Дана позоришта "Мало благо" бањалучког Јазавца

Након пет дана и седам позоришних представа, у Мркоњић Граду је спуштена завјеса на 11. Дане позоришта, који су одржани под слоганом - Култура памћења.

По оцјени публике, најбоља представа је "Мало благо" бањалучког Градског позоришта Јазавац. 

У конкуренцији су биле и представе "Кривица" колашинског Корифеј театра, "Ко је овде идиот" театра Југоарт из Београда и "Породичне приче" Независне продукције Бањалука/Београд.

Глумица Слађана Зрнић је у име позоришта Јазавац, захвалила мркоњићкој публици која им је дала највишу оцјену и честитала организаторима на овом позоришном фестивалу, који је био веома посјећен.

Зрнићева, која у побједничкој представи игра са Наташом Иванчевић и Наташом Перић, рекла је да је представа настала по тексту Елена Марфија, у режији Слађане Килибарде.

Једанаести Дани позоришта затворени су синоћ представом "Прича која лута свијетом", коју је одиграла глумица Народног позоришта Републике Српске Раденка Шева у пратећем програму фестивала "Култура памћења". Одиграна је и предства "Нада" Драмске групе Медицинске школе из Добоја.

Директор Фестивала Дубравка Николић изразила је задовољство како је протекао фестивал, те нагласила да је публика добро прихватила представе.