X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Обавијест
10/08/2019 |  12:18 ⇒ 15:06 | Извор: РТРС

Приједор: Почео други "ША фест"

У Приједору је почео други "ША фест", фестивал посвећен прерано приминулом свестраном умјетнику Далибору Поповићу Микши. Организовали су га Поповићеви пријатељи, како би дух овог умјетника наставио да живи у граду у којем је почела његова каријера.
Ша фест - Фото: РТРС
Ша фестФото: РТРС

Далибор Поповић Микша, који је преминуо у 37. години, био је пјевач и гитариста приједорског рок-бенда "Татоо" и академски сликар. Приједорчанима је остао у лијепом сјећању, због чега подржавају одржавање "Ша феста".

- Драго ми је што у Приједору постоји овакав догађај, иако је повод био тужан. Међутим, лијепо је да очувамо сјећање на нашег Микшу - каже Париједорчанка Сања Мацановић.

Прве вечери "Ша феста" наступили су београдски "Партибрејкерси", "Штутгарт Онлајн" и "Ајри ЕФ-Ем", ријечки "Лет 3" и београдски репер Смоук Мардељано.

Пјевач "Партибрејкерса" Зоран Костић Цане заједно са "Штутгарт Онлајн" извео је пјесму у чијем снимањеу је учествовао и Микша.

- Можда неки главни разлог нашег наступа заједно са Цанетом из "Партибрејкеса", јесте да ударимо неку тачку на почетак фестивала, а атмосфера је сјајна - прича Бојан Слачара, бенд "Штутгарт Онлајн".

Вукашин Марковић из бенда "Ајри ФМ" рекао је да је фестивал лијепо и сјајно организован, те да му је драго да буде дио нечега позитивног, иако је он посвећен некоме ко није међу живима.

Као и прошле године, и овогодишњи приход од продатих улазница и пића, ићи ће у фонд Удружења "Ша фест".

У овом Удружењу кажу да куповином улазница посјетиоци улажу у културу и умјетност.

- Удружење смо организовали почетком ове године и има за циљ да подржи младе, неафирмисане умјетнике, махом музичаре и сликаре и да им обезбиједи њихове концерте и изложбе. Фонд ће служити да обезбиједимо све што је потребно за сљедећи "Ша фест" - навела је Наташа Куриџа, портпаролка "Ша феста".

"Ша фест" наставља се вечерас. Наступају сплитски "Ти-Би-Еф" и Војко В, мостарски "Зостер", приједорска "Сајана" и београдски репери Микри Маус и Бвана. Медијски покровитељ "Ша феста" је Радио-телевизија Републике Српске.