latinica  ћирилица
11/08/2019 |  08:18 ⇒ 09:21 | Аутор: СРНА

Појачан саобраћај према мору

Фреквенција возила јутрос је на скоро свим путним правцима у Републици Српској и Федерацији БиХ појачана, посебно према мору, а и граница се прелази уз краћа задржавања, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com) -
Гранични прелаз Градишка (фото:ams-rs.com)

Током дана очекује се појачан интензитет саобраћаја на већини граничних прелаза.

Да би избјегли дужа чекања на граничним прелазима, из АМС-а позивају возаче да посјете интернет страницу Савеза и информишу се о стању на прелазима.

Због најаве веома високе дневне температуре ваздуха, возачима се савјетује да путовања планирају у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима, да праве што чешће паузе и да се снабдију довољним количинама течности.

Учесницима у саобраћају се савјетује да возе опрезно, избјегавају ризична претицања и поштују саобраћајне прописе.

Опрезна вожња препоручује се на дионицама које пролазе кроз усјеке због могућих одрона, као и на путевима на којима се изводе радови и гдје је обавезно поштивање саобраћајне сигнализације.

Измјене саобраћаја актуелне су на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Режим саобраћаја због радова је измијењен на путевима на подручју општине Модрича, дионицама магистралних путева Модрича-Вукосавље, Котор Варош-Ободник, Поље-Брод, Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново, Билећа-Подосоје, Добој-Пољице, те на регионалним путним правцима Обудовац-Лончари и Шековићи-Цапарде.

Клизишта су успорила саобраћај на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, те на локалном путу Горња и Доња Пискавица, у мјесту Стрике.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

До краја овог мјесеца у Бањалуци ће бити измијењен саобраћај због радова у Његошевој улици, на раскрсници са Купрешком улицом.

Током љетног периода, односно до 2. септембра, у Бањалуци ће сваке суботе од 18.00 часова до понедјељка до 5.30 часова Улица Краља Петра Првог Карађорђевића, од хотела "Босна" до Улице Марије Бурсаћ, бити претворена у пјешачку зону.

На подручју ФБиХ због санационих радова на аутопуту Подлугови-Сарајево сјевер у дужини од два километра возила саобраћају двосмјерно.

Радови су за данас најављени и на магистралном путу Лашва-Травник, код мјеста Витез. Возила ће до 18.00 часова, на овој локацији саобраћати наизмјенично, једном траком, тако да се очекују гужве и дужа задржавања.

У току су радови и кроз тунел Врандук два на магистралном путу Зеница-Немила, гдје возила пролазе наизмјенично, једном траком.

Због повремено појачаног саобраћаја током дана на овој дионици могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

До обуставе саобраћаја на овој дионици долази у ноћним часовима од пола часа послије поноћи до 1.30, па од 2.00 до 3.30 сати и од 4.00 до 5.30 часова.

На обилазници кроз насеље Тетово, регионалним путема Немила-Тетово-Зеница, забрањен је саобраћај за теретна возила чија укупна маса прелази седам и по тона.

Због радова спорије се саобраћа и на дионицама магистралних путева Семизовац-Олово-Кладањ, Сребреник-Орашје, Ланиште-Кључ и Србљани-Цазин.