latinica  ћирилица
11/08/2019 |  08:45 ⇒ 12:33 | Аутор: СРНА

Дачић: Срби неће имати веће непријатеље од Клинтона и Олбрајтове

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да Срби неће имати веће непријатеље од бившег предсједника САД Била Клинтона и некадашњег америчког државног секретара Медлин Олбрајт.
Ивица Дачић - Фото: РТРС
Ивица ДачићФото: РТРС

Дачић је истакао да га чуди како амерички експерт за Балкан Данијел Сервер жели да суспендује Србима право које у САД уживају и Албанци.

Коментаришући Серверову изјаву да "није мудра одлука Дачића да на наредним изборима у САД организује подршку српских досељеника Доналду Трампу", Дачић не сматра да својим ставом отежава позицију Србије.

Он је указао да Трампов апарат показује за Београд охрабрујуће знаке да би око будућег рјешења за косовски чвор могло да се преговара, за разлику од Клинтонових, који су отворено рекли да је независно Косово њихов породични легат.

- Како су се демократе у ери династије Клинтон понашале према нашем народу, добро смо на својој кожи осетили 1999. Они су изабрали да им Србија буде непријатељ, а не ми - рекао је Дачић.

Он је оцијенио како Клинтонови мисле да су причу о Косову запечатили бомбама 1999. године.

- Срби треба да постану организовани фактор, па нек демократе размишљају како да освоје њихове гласове. Ми веће непријатеље од Клинтона и Олбрајтове сигурно нећемо имати - закључио је Дачић.