latinica  ћирилица
11/08/2019 |  11:26 | Аутор: СРНА

У сриједу конкурс за пријем три приправника - дјецу погинулих бораца

Град Бањалука ће у сриједу, 14. августа, расписати јавни конкурс за пријем три приправника са високом стручном спремом - дјецу погинулих бораца Војске Републике Српске.
Градска управа Бања Лука - Фото: РТРС
Градска управа Бања ЛукаФото: РТРС

Конкурс ће бити отворен 15 дана од дана објаве, саопштено је из Градске управе.

На рад у Градску управу биће примљена три лица - по један дипломирани правник, инжењер архитектуре и инжењер пољопривреде.

- Приправници ће бити примљени на одређено вријеме ради оспособљавања за самосталан рад у струци, односно самостално обављање посла, који након завршеног образовања први пут заснивају радни однос - навели су из Градске управе.

Приправнички стаж за лица са завршеним високим образовањем траје годину дана, уз могућност останка на раду уколико задовоље стандарде рада и ако се укаже прилика за ангажовање радника њиховог стручног профила.

Уговор, који су потписали град Бањалука и Завод за запошљавање Републике Српске, реализује се у оквиру "Програма подршке запошљавању младих са високом стручном спремом у статусу приправника у 2019. години" и предвиђа да дијелом буде рефундирана бруто плата за троје приправника.

Пријаве на јавни конкурс кандидати ће моћи да доставе лично у Пријемну канцеларију Градске управе или путем поште, на адресу Градске управе.