latinica  ћирилица
11/08/2019 |  16:16 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Бијељинка Марица Гајић ускоро у женској НБА лиги!

Бијељинка Марица Гајић (24) је кошаркашица турског Хатаја, а ових дана је у посјети својој породици.

Најуспјешнија бх. кошаркашица је искористила паузу у турском шампионату, а добри познаваоци овдашење кошарке истичу да Бијељина већ три деценије није имала такву кошаркашицу. Још од периода када је Драгана Јевтић са тузланским Јединством била првак Европе. Марица је каријеру почела у екипи Будућности из Бијељине.

- Било је ту неких дјевојчица које су тренирале, играле смо регионалну лигу. Али касније кад сам прерасла тај узраст ,нисам имала могућност да играм са дјевојкама, па су ме пребацили да играм са мушком екипом. С њима сам чак играла и неку војвођанску лигу - присјећа се Марица својих спортских почетака.

Са свега 15 година одиграла је сезону за памћење у дресу Бановића, а онда је провела неколико сезона у Словенији. Сјајне четири године у Цељу, са одличном статиском у постигнутим поенима, асистенцијама и скоковима отвориле су пут према Турској. До сада је била чланица три турска клуба. Посљедњи је Хатај са којим је играла Евролигу.

- Завршиле смо сезону као друге у турском шампионату, што је јако добар резултат. Испале смо у полуфиналу од Галатасарја. У Европи смо прошле групну фазу - каже Марица.

Ускоро је очекују квалификације са бх. репрезентацијом. Неки већ одавно њену каријеру пореде са периодом кошаркашке доминације Разије Мујановић. По успјесима реално поређење, а по свему другом кошаркашком Марица личи, како неки други познаваоци кошарке кажу, на Ану Дабовић.

- Прву годину у Турској памтим по дружењу са Аном Дабовић. Била је ту и Саша Чађо у Мерсину - рекла је Марица.

Каже да ће кад-тад одиграти барем сезону у Америци. Прије три године је драфтована од стране Вашингтон Мистикса.