X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/08/2019 |  08:04 | Извор: СРНА

Магла у котлинама и дуж ријечних токова

На путевима у Републици Српској и ФБиХ јутрос је у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично смањена видљивост због магле, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
магла - Фото: ТАНЈУГ
маглаФото: ТАНЈУГ

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод до 23. августа.

Измјена саобраћаја актуелна је на ауто-путу Градишка-Бањалука због санације клизишта у Гламочанима, те због изградње наплатних станица "Чатрња", "Нова Топола" и "Александровац", као и на дионици магистралног пута Јоховац-Руданка због искључивања и укључивања механизције која је ангажована на изградњи ауто-пута од петље Јоховац до петље Руданка.

Деминирање терена у току је на радилишту "Клакари Доњи 8, 13 и 14" у општини Брод, због чега долази до привремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Брод-Оџак и то радним данима од 8.00 до 15.00 часова, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/ на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија се наизмјенично једном саобраћајном траком због изградње мини хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници.

Због реконструкције водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-20, дионица Билећа-Подосоје, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због активираних клизишта.

Због покретања клизишта саобраћај је потпуно обустављен на локалном путу Сводна-Брезици на подручју општине Нови Град.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

У Федерацији БиХ је због саобраћајне незгоде обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Љубушки-Груде, у мјесту Клобук. Путничка возила саобраћају локалном обилазницом, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На магистралном путу Зеница-Немила, због санације у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично једном траком.

Током дана, због повремено појачаног саобраћаја, могуће је формирање дужих колона у оба смјера.

Наизмјенично једном траком, због санационих радова, саобраћа се на путним правцима: Кључ-Ланиште, Сребреник-Орашје /санација тунела Орманица/, Олово-Кладањ, Семизовац-Вогошћа, Столац-Неум, Цазин-Србљани, Устипрача-Горажде-Устиколина.

На граничним прелазима Изачић, Дољани и Хум појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ. На осталим прелазима јутрос нема дужих задржавања. Из безбједносних разлога забрањен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на граничном прелазу Брчко-Гуња.

Због високе дневне температуре, из АМС савјетују возачима да путовања планирају рано ујутро или касно послије подне, да праве што чешће паузе током вожње и обезбиједе довољну количину течности.