latinica  ћирилица
12/08/2019 |  09:38 ⇒ 11:57 | Аутор: СРНА

Влада Српске о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу

Влада Републике Српске требало би на данашњој сједници да разматра Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о уређењу простора и грађењу.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду је и информација о реализацији мјере популационе политике "Фонд треће и четврто дијете" за 2018. годину, те информација о потребној финансијској помоћи Фудбалском клубу "Борац" Бањалука, најављено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На сједници ће бити размотрена и информација о статистичким показатељима стања у области прерађивачке индустрије и њиховом кретању за првих шест мјесеци 2019. године.

Предвиђено је да биде размотрена и информација о раду Координационог тијела за праћење кретања илегалних миграната преко територије Републике Српске, информација о Нацрту споразума између Владе Србије и Савјета министара БиХ о сарадњи у области борбе против трговине људима и именовању координатора за борбу против трговине људима у Српској, као и приједлог рјешења о именовању координатора за борбу против трговине људима у Српској.

На сједници ће бити разматрана и информација о активностима на промоцији туристичких потенцијала Републике Српске на руском тржишту, те приједлог рјешења о давању овлашћења за потписивање посебног колективног уговора за запослене у институцијама правосуђа Републике Српске.