X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/08/2019 |  11:01 ⇒ 17:25 | Извор: СРНА

Кошарац: Шаровић по задатку шири непријатељску пропаганду с циљем рушења Српске

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да је од доласка на чело СДС-а Мирко Шаровић добио задатак да шири лажне вијести и непријатељску пропаганду с циљем рушења Републике Српске и њених институција.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Шаровић и мањи број његових присталица у СДС-у, уз пуну подршку сарајевских медија које контролишу странци и СДА, ширењем лажних вијести и непријатељске пропаганде интензивно раде на рушењу Републике Српске и њених институција. Кључни циљ јесте инсталисање марионетске власти и у Сарајеву и у Бањалуци која би испуњавала политичке и економске интересе појединих западних земаља, које су асистирале у довођењу Шаровића на чело СДС-а - упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је нагласио да су напади на институције Републике Српске интензивирани након што су лидери СНСД-а, ХДЗ-а и СДА Милорад Додик, Драган Човић и Бакир Изетбеговић постигли договор о формирања Савјета министара и потписали Принципе споразума за формирање власти у заједничким институцијама БиХ.

- Шаровић и други представници опозиције чине све што је у њиховој моћи како би срушили овај споразум и онемогућили провођење дејтонског Устава, закона и изборне воље грађана Републике Српске у заједничким институцијама БиХ. Најприје су ширили лажне вијести о издаји и капитулацији, а сада, баш као и амерички званичници, траже да се Додик директно одреди према даљем кретању БиХ у НАТО, што се неће десити док год је у Републици Српској на снази Резолуција о војној неутралности - поручио је Кошарац.

Он је нагласио да је споразум којег су потписали Додик, Човић и Изетбеговић веома јасан и да никаква додатна тумачења или објашњења тог споразума нису потребна, нити могућа.

- То што Шаровић, /Драган/ Мектић и /Игор/ Црнадак и даље, мимо воље српског народа, сједе у министарским фотељама у Сарајеву кључан је доказ да у споразуму нема ничега што би било супротно одлукама институција Републике Српске. То је јасно свима, осим СДС-у, ПДП-у и страним спонзорима ове двије партије - поручио је Кошарац.

Он је додао да Шаровић користи сваку ситуацију за нападе на Републику Српску и њене институције.

- Класичан примјер ширења лажних вијести и непријатељске пропаганде против Републике Српске и њених институција јесте Шаровићева јучерашња изјава да је пожар у предузећу 'Енергоинвест - РАОП' у Источном Сарајеву подметнут како би се прикрио наводни државни криминал. Шаровићеве лажне изјаве потпаљују много већу ватру и изазивају већу штету од оне која се, нажалост, десила у том предузећу - упозорио је Кошарац.

Он је оцијенио да ова изјава представља врхунац лицемјерства СДС-а и Шаровића.

- Грађани Источног Сарајева веома добро знају да су управо та партија и Мирко Шаровић лично одговорни за невиђену пљачку и пропаст огромног броја предузећа и комплетне привреде овога града - рекао је Кошарац.