latinica  ћирилица
12/08/2019 |  11:30 | Аутор: Б92

Федерер: Једва чекам нови меч са Ђоковићем

Финалиста Вимблдона Роџер Федерер каже да једва чека наредни излазак на терен.
Ђоковић - Федерер - Фото: ТАНЈУГ
Ђоковић - ФедерерФото: ТАНЈУГ

Швајцарац, освајач 20 Гренд слем титула игра ове недјеље на Мастерсу у Синсинатију гдје је прошле године поражен у финалу од Новака Ђоковића.

Свјетски тениср број један га је побиједио и у овогодишњем финалу Вимблдона у спектакуларном дуелу који је трајао скоро пет сати и који је Ђоковић добио у пет сетова.

Федерер уочи наступа у Охају каже да једва чека да се поново суочи на терену са Србином што је теоретски могуће да се догоди у полуфиналу Синсинатија.

- Једва чекам наредни меч са Новаком и мој први наредни меч да покажем на терену шта стварно могу. Умјесто да кажем, "све је лоше" или "надам се да не морам више да играм тенис", мислим да је боље размишљати на овај начин. Побједа се не сјећате тако дуго, али порази су ти који остају дуже у вашим мислима. Чак више финала у којима сте били близу. Мислим да је важно то како ћу реаговати послије свега - поручио је Федерер.

Роџер се и осврнуо како му је било неколико дана послије тог пораза од Ђоковића у Лондону.

- Осврћете се на све покушавајући да схватите шта се стварно догодило. Враћају вам се детаљи са финала, добри и лоши моменти, све то кад се враћате на терен да опет тренирате. Све то обично прође већ послије неколико тренинга и почињете да размишљате о наредном турниру, за мене то је Синсинати - додао је Федерер.

Роџер се у друштву супруге Мирке и дјеце опуштао у швајцарским Алпима.

- Одмах послије Вимблдона отишли смо и уживали у Швајцарској. Мало сам се опустио и потом почео да тренирам. Прво рад на кондицији, послије тога тенис. Све је у томе да на турнир као што је овај дођете свјежи и да не претјерате са тренирањем - закључио је Федерер.

У првом колу Синсинатија је слободан, а у другој рунди игра са побједником меча између Матеа Беретинија и Хуана Игњасија Лондера.