X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
12/08/2019 |  13:03 ⇒ 17:31 | Извор: РТРС

Током викенда због дроге ухапшене 53 особе у Бањалуци

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су у времену од 8. до 11. августа, током планираних и појачаних активности за вријеме јавног скупа у Бањалуци, одузели већу количину дроге и ухапсили више особа.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Током претходног викенда су ухапшене 53 особе, због довођења у везу с извршењем кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе наркотичких средстава.

- Том приликом укупно је одузето око 95 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу кокаин, 24 грама бијеле прашкасте материје која асоцира на опојну дрогу спид, око 155 таблета које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу екстази, око 145 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану и одређену количину таблета диазепам и лепонекс - саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ухапшена лица биће процесуирана у складу са законским прописима, а у вези са почињеним прекршајима, односно кривичним дјелима. О свим активностима обавијештен је и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, као и дежурни судија за прекршаје Основног суда Бањалука.

Такође, полицијски службеници ове полицијске управе и у наредном периоду наставиће са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.