X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/08/2019 |  15:20 ⇒ 15:41 | Извор: ТАНЈУГ

Хрватска: Код старца пронађен арсенал оружја

У кући 81-годишњег мушкарца у Бјеловару полиција је пронашла огроман арсенал оружја, укључујући ракетни бацач - зољу, 10 пиштоља, двадесетак пушака и око 9.000 метака, саопштила је Полицијска управа бјеловарско-билогорска.
Арсенал оружја пронађен код старца из Бјеловара (Фото:twitter/muprh) - Фото: Тwitter
Арсенал оружја пронађен код старца из Бјеловара (Фото:twitter/muprh)Фото: Тwitter

Мушкарца је због узнемиравања и наметљивог понашања током прошле недјеље пријавила 40-годишња комшиница, коју је годину дана звао телефоном, а 7. августа ове године затекла га је како покушава насилно да уђе у њену кућу, преноси Хина.

Како се наводи, када је полиција упозорила мушкарца да преда илегално оружје уколико га поседује, он је предао пет мобилних телефона са СИМ картицама, али не и оружје.

- Будући да је 40-годишња жена у пријави навела како има сазнања да 81-годишњак посједује ватрено оружје, почели смо с претрагом куће и осталих просторија које користи - рекао је начелник ПУ бјеловарско-билогорске Јакуб Буквић.

Како је навео, након дужег претреса, полиција је дошла и до скривених просторија које мушкарац није желио да отвори, због чега је полиција морала уз помоћ бравара да уђе и у тој соби пронађени су ручни бацач ракета М-80 "зоља", 15 ручних бомби, 10 пиштоља, двадесетак пушака и аутоматских пушака и око 9.000 метака.

Мушкарцу је током претреса позлило због чега је хоспитализован, али против њега су поднесене кривичне пријаве због наметљивог понашања, нарушавања неповредивости туђег дома и незаконитог држања оружја, закључује се у саопштењу Полицијске управе бјеловарско-билогорске.