latinica  ћирилица
12/08/2019 |  19:12 ⇒ 22:36 | Аутор: СРНА

Појачан саобраћај на Рачи и Великој Кладуши

На граничним прелазима Велика Кладуша и Рача појачан је саобраћај на излазу из БиХ, а на прелазима Брод, Вињани Доњи, Орашје, Шепак и Иваница на улазу у БиХ.
Гранични прелаз Рача  (Фото:ams-rs.com) -
Гранични прелаз Рача (Фото:ams-rs.com)

На осталим граничним прелазима задржавања су до 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Из безбједносних разлога обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе на саобраћајницама према и од моста граничног прелаза Брчко-Гуња.

Возачи који планирају путовање ван граница Републике Српске и БиХ имају могућност да провјере тренутно стање саобраћаја на 11 граничних прелаза путем интернет станице /амс-рс.com/ или мобилне андроид апликације АМС РС.

Возачи могу погледати стање у саобраћају на граничним прелазима Градишка, Градина, Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Рача, Павловића мост, Зупци, Брод, Шепак и Каракај.

Из АМС-а позивају возаче да прије поласка на путовање у иностранство преко наведених граничних прелаза провјере тренутно стање саобраћаја и у случају гужви одаберу други, најближи гранични прелаз.

АМС наставља активно да ради на томе да у што скорије вријеме возачима пружи могућност увида у стање саобраћаја и на преосталим граничним прелазима у Републици Српској/БиХ.