latinica  ћирилица
12/08/2019 |  21:09 ⇒ 22:38 | Аутор: Б92

Србија опет надиграла Литванију (ФОТО)

Кошаркаши Србије побИЈедили су Литванију 95:91 и у другом међусобном дуелу у три дана, овај пут у Каунасу.
Богдановић и Јокић (Фото: @KSSrbije) - Фото: Тwitter
Богдановић и Јокић (Фото: @KSSrbije)Фото: Тwitter

"Орлови" су одиграли меч са доста осцилација, селектор Александар Ђорђевић је много комбиновао и уигравао, али и поред тога српски тим је надиграо једног од кандидата за медаљу на Мундобаскету.

Заблистао је Богдан Богдановић са 27 поена (10/16 из игре, 5/9 тројке) и пет асистенција уз одлучујуће кошеве за побједу.

Најбоље га је пратио Никола Јокић са 14 поена уз по пет скокова и асистенција, а када је он био на паркету Србија је потпуно контролисали ритам игре.

Као и у Београду, ударни трио је комплетирао Немања Бјелица са 11 поена, уз важне кошеве у тренуцима када су Литванци имали иницијативу.

Двоцифрен учинак имао је и Мирослав Радуљица са 10 поена, док је Василије Мицић подијелио седам асистенција.

Фото: КС Литваније

Најефикаснији код Литванаца је био Григонис са 18, док је Кузминскас додао 13.

Пред 18.150 навијача оба тима су играла врло мотивисано и борбено, а слична атмосфера се очекује и у "Жалгирис арени" јер Литванци нису ништа мање фанатични за кошарку од Срба, штавише.

Вечерас су виђени први обриси игре која се очекује од "Орлова" у Кини, са Богдановићем, Бјелицом и Јокићем као окосницом тима, уз сјајну подршку Милосављевића и Лучића.

Фото: КС Литваније

У Литванији се очекује већи допринос Гудурића, те Мицића и Јовића пред којима је још већа одговорност у организацији напада због изостанка Теодосића.

Меч у Арени је створио и велики проблем селектору Србије, јер је Милош Теодосић обновио повреду стопала која би могла да га спријечи да наступи на Мундобаскету у Кини.