latinica  ћирилица
13/08/2019 |  14:43 ⇒ 14/08/2019 | 11:53 | Аутор: РТРС

Предсједништво БиХ о предсједавајућем Савјета министара 20. августа

Српски члан Предједништва БиХ Милорад Додик, рекао је данас за Независне, да је он тражио да предсједавајући Жељко Комшић закаже ванредну сједницу на којој ће се разматрати именовање предсједавајућег Савјета министра.
Предсједништво БиХ - Фото: РТРС
Предсједништво БиХФото: РТРС

- Тражио сам одржавање сједнице као члан Предсједништва и предсједавајући је морао заказати сједницу која ће бити у уторак 20. августа - рекао је Додик.

Тражио је да се на тој сједници размотри именовање предсједавајућег Савјета министара, а поред тога, како је рекао, биће одржана и редовна сједница.

Како је за РТРС потврђено у Кабинету српског члана Предсједништва БиХ, Комшић је без консултација за исти дан сазвао и редовну сједницу са 28 тачака од којих је најмање пет неприхватљиво за Милорада Додика.

Међу неприхватљивим тачкама је и слање Годишњег националног програма.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Жељко Комшић, потврдио је данас Независним да јесте упутио позиве за ванредну сједницу, те додао да ће на њој бити и питање Годишњег националног програма.

- Сви ће имати прилику да гласају о Дневном реду, а ако нема АНП-а, нема ни предсједавајућег Савјета министара - закључио је Комшић.