latinica  ћирилица
13/08/2019 |  16:14 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Појачане гужве на граничним прелазима

Туристичка сезона је у пуном јеку, због чега су ових дана примјетне веће гужве на граничним прелазима. На некима се чека и по неколико часова.

На граничним прелазима у Херцеговини -Зупци и Иваница, у шпицу туристичке сезоне биљеже се дужа задржавања, а у дане викенда и вишечасовна чекања. Тропске темературе највећи су проблем, кажу путници.

Ове сезоне велике су гужве и на прелазу Делеуша, код Билеће, који је резервисан и за теретни саобраћај. Колоне су неријетко дуге и до два километра. На граничним прелазима Брод и Рача задржавања нису дужа од 30 минута.

Из Граничне полиције кажу да су гужве највеће у дане викенда, док се радним данима највише чека у раним пријеподневним и у вечерњим часовима.

- Апел грађанима да користе апликације Ауто-мото савеза Републике Српске и БиХ тако да се информишу о тренутном стању на прелазима, тако да онда бирају прелазе који су мање оптерећенији - каже Новица Ружић, инспектор за граничну контролу ГП БиХ.

Из Граничне полиције апелују на путнике да прије поласка обавезно провјере пасоше и документа за возила. У супротном, слиједе мучна чекања или још тежа варијанта-повратак кући прије времена.