latinica  ћирилица
13/08/2019 |  21:12 ⇒ 14/08/2019 | 08:44 | Аутор: РТРС

ЛШ: Звезди пенал драма, Борјан јунак (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у четврто коло квалификација за Лигу шампиона, пошто су у реванш мечу у Копенхагену савладали истоимени тим послије извођења једанаестераца.

Каква драма у Копенхагену! Видјели смо 120 минута дивовске борбе, те 22 једанаестерца, и на крају побједу Звезде 8:7. У регуларном току било је 1:1, баш као и у Београду прије седам дана.

Јунак Звезде био је сјајни голман Милан Борјан, који је зауставио чак четири ударца са 11 метара, и тако трасирао "црвено-бијелима" пут у Европу.

Милош Дегенек у дуелу са Н'Дојеом

У посљедњој рунди Звезду чека Јанг Бојс, али сада је сигурно, "црвено - бијели" имају најмање групну фазу Лиге Европе.

Већ у првом минуту споран моменат. Зека је нагазио Мирка Иванића, али пиштаљка Литванског арбитра остала је нијема.

Играо се 17. минут, када је Звезда повела. Марко Марин је сјајно центрирао, а Ричмонд Боаћи врхом копачке са пет метара тресе мрежу Копенхагена за водство "црвено-бијелих", 0:1.

 

Ипак до краја полувремена, Данци долазе до поравнања. Из првог опаснијег напада, домаћин је изједначио. Била је то дуга акција Копенхагена, лопта је кружила око шеснаестерца, и на крају Нгоје главом матира Борјана за 1:1.

Друго полувријеме није добро кренуло по Звезду, јер је већ у 54. минуту шампион Србије остао са играчем мање на терену. По други пут пожутио је Немања Милуновић, чини се и овај пут судијска одлука која је ишла на штету Звезде.

Ипак, "црвено-бијели" су храбром и пожртвованом игром успјели "сачувати" неријешен резултат и ући у продужетке.

А у првом продужетку тотална офанзива Копенхагена, и највише захвањујући сјајном Борјану, Звезда је сачувала своју мрежу.

 и у другом продужетку опсада гола Борјана, с том разликом да су снаге на терену биле поравнате, јер је у 112. минуту поцрвенио Бијела, послије старта над Жандером. Звезда је издржала, одиграла храбро 120 минута, и успијела је изборити једанаестерце.