latinica  ћирилица
14/08/2019 |  10:46 ⇒ 10:56 | Аутор: РТС

Ђоковић: Скакао сам у теретани због Звезде, у животу нисам видио онакву утакмицу

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић рекао је за "Спортклуб" да је са одушевљењем пропратио пролазак Црвене звезде у плеј-оф за пласман у Лигу шампиона.

Звезда је након бољег извођења пенала елиминисала Копенхаген у трећем колу квалификација, а Ђоковић је успјех вољеног клуба испратио у Синсинатију гдје наступа на мастерс турниру.

Оно што је посебно занимљиво јесте да је Новак непосредно пред излазак на терен навијао за Звезду док се загријевао за меч са Семом Кверијем у другом колу.

- Можда сам зато био мало нервознији јер сам до три минута пред излазак на терен скакао у свлачионици, односно у теретани. Загревао сам се и пратио са тренером Гораном (Иванишевићем) и целом екипом из бивше Југославије. Невероватан подвиг, стварно. Све честитке цијелом тиму, поготово Борјану који је одбранио онолико пенала - рекао је Ђоковић за Спортклуб и додао: У животу нисам видеи онакву утакмицу. Свака им част.

Звездин резултат као да му је помогао да сигурно започне одбрану титуле у Синсинатију, пошто је савладао Кверија резултатом 7:5, 6:1.

- Могу да будем задовољан другим сетом и крајем првог. Почетак је био поприлично лош, са три дупле грешке. Наравно, мало сам се унервозио. С друге стране, он је веома добро сервирао до средине првог сета, онда је одиграо један лош гем и дозволио да се вратим у меч. Након тога сам се осјећао самоувјереније на терену, имао сам прилике крајем првог сета да га брејкнем, у томе сам успио.

Први играч планете се мучио на старту меча, првог послије титуле на Вимблдону, али када је успео да укроти сервисе високог Американца, све је дошло на своје.

- Вратио сам неколико 'бомби' из првог сервиса, стварно изузетно брзо сервира и тешко је ухватити их. У овом дијелу дана је незгодно због сенке, поготово са трибинама које су свјетлуцаве, због чега је незгодно враћати сервисе од 135 миља на сат. У другом сету сам успио да одиграм боље, завршим меч како треба и надам се још бољој партији у сљедећем колу - закључио је Ђоковић.

Он ће се у сљедећем колу састати са Паблом Карењом Бустом, који је у три сета изненадио Џона Изнера.

Српски тенисер брани трофеј у Синсинатију, а наградни фонд турнира је 6.056.280 долара.