latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:23 ⇒ 12:44 | Аутор: РТРС

Зворник биљежи пораст туристичких посјета

Напори надлежних у посљедњих неколико година да Зворник постане значајнија туристичка дестинација Српске почели су да дају резултате. Од почетка године Зворник је посјетило 10 одсто више туриста, а број ноћења је већи за 40 одсто у односу на прошлу годину.

Током јула и почетком августа сви смјештајни капацитети у Зворнику били су попуњени, а град је овог љета најинтересантнији био гостима из Србије, Словеније, Аустрије и Њемачке. Углавном је ријеч о дневним или седмичним посјетама.

- Долазе туристи из свих крајева свијета, што странаца, а и наших људи из дијаспоре.За Зворник је карактеристично да су највеће гужве за вријеме одржавања Зворничког љета - изјавила је  директорка Туристичке организације Зворник Славица Андрић.

 Чињеница је да је ова највећа зворничка манифестација привукла велики број посјетилаца, али исто тако и да Зворник туристима има шта да понуди.

Сезоном могу бити задовољни и зворнички угоститељи, а гостима Зворника посебно су интересантни садржаји на језеру и ријеци Дрини, а од културно-историјског насљеђа најинтересантнија за туристе је тврђава.

Повећање броја туриста утицаће и на повећање прихода од туризма и пуњење градске касе, а надлежни се надају да ће позитиван тренд бити настављен и наредне године.