latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:32 ⇒ 12:48 | Аутор: СРНА

За реконструкцију дионице Тедин Хан - Криж око 6,5 милиона КМ

Начелник општине Станари Душан Панић и вршилац дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске Ненад Нешић потписали су данас уговор о заједничком улагању у реконструкцију дионице регионалног пута Тедин Хан-Криж предрачунске вриједности 6.561.870 КМ.

Ријеч је о радовима на поддионици Зеленковићи-Доњи Витковци у дужини 8,2 километра, који ће у износу од око 5.000.000 КМ финансирати "Путеви Српске", а са 1.500.000 КМ општина Станари.

- Овај пут ће повезивати општине Станари, Прњавор и Теслић са федералном општином Тешањ - рекао је Нешић новинарима и додао да су средства предвиђена у средњорочном плану овог предузећа за 2019/2021. годину.

Он је навео да општина Станари мора да ријеши имовинско-правне односе након чега ће "Путеви Републике Српске" поднијети захтјев за издавање грађевинске дозволе, те провести поступак избора најбољег понуђача, као и стручно-технички надзор.

- Очекујемо да у овој години изаберемо најбољег понуђача, а да на прољеће кренемо са радовима, који би требали да трају 180 дана - рекао је Нешић.

Панић каже да ће општина Станари издвојити и додатна средства за рјешавање имовинско-правних односа дуж трасе.

- Тренутно немамо проблема у поступку експропријације, изузев што је доста спора процедура. Ради се о три катастарске општине Церовица, Остржња Доња, те Станари, која је већ завршена - рекао је Панић.

Он је додао да је ријеч о макадамском путном правцу који датира још од периода управе Османске власти.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Горан Јеринић истакао је да је ријеч о значајном пројекту за јужни дио општине Станари.

Потписивању су присуствовали и одборници у локалној Скупштини, представници политичких странака те мјештани, који су указали на значај ове инвестиције за бољи развој и функционисање насеља уз трасу регионалног пута.