latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:33 ⇒ 11:36 | Аутор: РТРС

Финале Супер купа Европе: Ливерпул - Челси

Фудбалери Ливерпула и Челсија вечерас играју за први европски трофеј ове сезоне. У финалу Супер купа ове двије енглеске екипе одмјериће снаге у Истанбулу.
Финале Супер купа Европе: Ливерпул - Челси - Фото: илустрација
Финале Супер купа Европе: Ливерпул - ЧелсиФото: илустрација

Актуелни шампион старог континета, екипа Ливерпула, одлично је почео такмичење у новој сезони. У првој утакмици Премијер лиге савладали су екипу Норича са 4:1. “Редси” су спремни, немају проблема са повријеђеним играчима, и увјерени да могу до трофеја против екипе коју добро познају, али и респкетују јер је на клупи љубимац навијача Челсија, Френк Лампард.

Челси је декласиран од Манчестер Јунајтеда на почетку сезоне и то свакао није добро за екипу из Лондона. Ова екипа, сем новог тренера, има и унекоколико промијењен састав од прошле сезоне, што због одласка играча што због повреда. И поред тога, “плавци” вјерују да могу до пехара.

- Оптимиста сам прије свега због играча, али и чињенице да смо овдје. Заслужено смо у финалу, али то је резултат из прошле сезоне - не мој. Ливерпул је заслужено освојио Лигу шампиона, имају и одличног тренера. Биће ово велики тест за нас, али ако будемо могли да одиграмо максимално, можемо до трофеја - рекао је тренер Челсија Френк Лампард.

Утакмица на Водафон арени у Истанбулу почиње у 21 час. Куриозитет ја да ће финале судити Стефани Фрапар из Француске. Биће то први пут у историји да жена суди једно финале еврокупова.

Стефани Фрапар (Фото: UEFA/Pool via REUTERS)