latinica  ћирилица
14/08/2019 |  11:56 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Одузете цигарете и резани дуван вриједни 56.000 КМ

Овлаштени службеници Управе за индиректно опорезивање БиХ одузели су на подручју Сарајева, Зенице и Фоче 8.959 паклица цигарета и 72,2 килограма резаног дувана без акцизних маркица БиХ укупне вриједности 56.000 КМ, саопштено је из УИО БиХ.
Бањалука: Одузете цигарете - Фото: СРНА
Бањалука: Одузете цигаретеФото: СРНА

Овлаштена службена лица УИО из Регионалног центра Сарајево вршила су појачане активности на спречавању нелегалне продаје акцизних производа /цигарета и резаног дувана/ на овом подручју под надзором дежурног тужиоца Тужилаштва БиХ и у сарадњи са припадницима Полицијске управе Нови Град Сарајево, Одјељења криминалистичке полиције и МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Том приликом је привремено одузето 8.959 паклица цигарета разних робних марки и 72,2 килограма резаног дувана који нису били обиљежени акцизним маркицама БиХ.

Из УИО наводе да ће се одузета роба користити као доказ у кривичном поступку против лица за које постоји основана сумња да је починило кривично дјело недозвољен промет акцизних производа.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а и додаје да су сви позиви бесплатни и потпуно анонимни.