latinica  ћирилица
14/08/2019 |  13:32 ⇒ 13:35 | Аутор: klix.ba

Џаферовић: Очекујем да до 20. августа постигнемо компромис о садржају и слању АНП

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић рекао је да до 20. августа очекује постизање компромиса о садржају и слању Годишњег националног програма (АНП) за сарадњу са НАТО-ом, али и о предсједавајућем за Савјет министара.
Шефик Џаферовић - Фото: РТРС
Шефик ЏаферовићФото: РТРС

Редовна сједница Предсједништва БиХ на којој би се требао разматрати и АНП заказана је за 20. август (уторак), а исти дан је заказана и ванредна сједница на захтјев српског члана Предсједништва Милорада Додика о предсједавајућем Савјета министара.

Сама процедура како ће се све одвијати још увијек је прилично нејасна, нарочито након изјаве из Кабинета Милорада Додика да су нацрт АНП-а добили тек јутрос.

Кључна питања која су на Предсједништву су слање АНП-а и предлагање предсједавајућег Савјета министара, чиме би се откочило формирање власти на нивоу БиХ.

- И једино и друго су законска обавеза и задиру у домен владавине права. Зато је обавеза свих да се понашају у складу с тим. Све ово се мора поштовати у потпуности. Није могућ парцијалан приступ у рјешавању наведених питања - наглашава Џаферовић за портал Кликс.