latinica  ћирилица
14/08/2019 |  13:50 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Шешић: И даље сумњамо да је пожар у Енергоинвесту подметнут

Српска демократска странка и даље сумња да је пожар у предузећу Енергоинвест РАОП у Источном Сарајеву подметнут, рекао је посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић.
Давор Шешић - Фото: СРНА
Давор ШешићФото: СРНА

- Наше сумње остају да је подметнут пожар у овом предузећу. Пожар је најбоље показао катастрофалне размјере крађе и уништавања РАОП-а - мишљења је Шешић.

Према његовим ријечима, ово све су потврдили и радници.

Истакао је да је инвеститор у ово предузеће дошао док је ресорни министар био Жељко Ковачевић.

- Наводно је овај инвеститор требао унаприједити производњу, а данас су сви погони затворени, све хале празне - каже Шешић.

Коментаришући најаву одржавања сједнице Предсједништва БиХ за 20. август на којој би требало да буде разматрано именовање предсједавајућег Савјета министара и Годишњи акциони план за НАТО, Шешић је рекао да је хрватски члан Предсједништва БиХ Жељко Комшић био изричит да, ако нема Годишњег акционог плана, нема ни именовања предсједавајућег Савјета министара.

Он је на конференцији за новинаре у Бањалуци најавио да ће СДС поставити низ посланичких питања надлежним министарствима у Влади Српске која се односе на то који је узрок пожара и шта је тачно изгорјело у овом предузећу, те колика су дуговања овог предузећа за доприносе радницима и Пореској управи Републике Српске.

Када је ријеч о најави премијера Републике Српске Радована Вишковића да би до краја године могло доћи до кадровских промјена у Влади Републике Српске, Шешић сматра да је то, како каже, скретање пажње са актуелних животних тема у Српској.

Извор: РТРС/СРНА