latinica  ћирилица
14/08/2019 |  19:29 ⇒ 19:31 | Аутор: СРНА

Братунац: Завршени Дани малине

Уручењем награда посјетиоцима сајма и власницима најуређенијих дворишта, у Братунцу је данас завршен 13. Међународни сајам пољопривреде, прехрамбене индустрије и туризма Дани малине 2019.
Дани малине у Братунцу (Фото: esrebrenica.ba) -
Дани малине у Братунцу (Фото: esrebrenica.ba)

За најбољег произвођача малине у братуначкој општини ове године је стручна комисија сајма прогласила Ивана Стојановића из Куњерца, који је добио награду и плакету Златна малина.

Друго мјесто у производњи овог воћа заузео је Раде Обрадовић из Кравице, а трећа награда припала је Милету Зекићу.

Удружење Форум жена наградило је власнике најљепших балкона, сеоских и градских дворишта, а завршена је и изложба, дегустација и избор најљепшег колача од малине, која је одржана под геслом  - Малини у част, с малином у сласт.

У оквиру сајма организован је мини гастро-фест на коме су жене из неколико овдашњих удружења представиле традиционална јела из средњег Подриња и Бирча.

За пољопривреднике су организована стручна предавања о темама - Производња и заштита малине и Пластеничка производња поврћа.

Организатор Дана малине је општина Братунац уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске.

Интересовање излагача за сајам ове године било је слабије него првих година његовог одржавања. Учествовала су 43 излагача из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.