latinica  ћирилица
14/08/2019 |  22:22 ⇒ 22:28 | Аутор: Независне

Ухапшени власник и капетан брода на којем су се отровали Италијани

Власник и капетан брода на којем су се отровали италијански туристи код Хвара су ухапшени, саопштила је Сплитско-далматинска полицијска управа.

Наведено је да је завршена криминалистичка истрага о смрти италијанског менаџера и тровању још пет особа на броду код Хвара.

- Полицијски службеници ПУ сплитско-далматинске завршили су криминалистичку истрагу јучерашњег догађаја када је у хварску луку упловио моторни брод на којем је пронађен мртав мушкарац, а пет особа је због тешког здравственог стања хитно превезено и хоспитализовано у болници у Сплиту, а ријеч је о три пунољетне особе и двоје дјеце, рођене 2008. и 2014. године, а сви су држављани Италије. Након указане љекарске помоћи у КБЦ Сплит утврђено је да су дјеца животно угрожена - саопштила је полиција.

Додаје се да су због сумње да су починили казнено дјело ухапшени и спроведени у полицију на Хвару 23-годишњи и 27-годишњи хрватски држављани ради криминалистичке истраге.

- Након проведене криминалистичке истраге и извршеног увиђаја, утврђено је постојање основане сумње да су хрватски држављани 23-годишњи власник јахте и 27-годишњи капетан брода, против правила струке и изричитим техничким упутствима у вези са безбједношћу кориштења уређаја, 8. августа уградили бензински генератор - агрегат са ваздушним хлађењем у машински простор јахте што је изазвало истицање отровних гасова, тј. угљен-моноксида у потпалубље брода, односно путничких кабина и посљедично тровања путника - истиче полиција у саопштењу.