latinica  ћирилица
15/08/2019 |  08:44 ⇒ 08:57 | Аутор: klix.ba

Држављанин БиХ, који је у Њемачкој аутом покосио девет лица, пуштен из притвора

Аднан С, држављанин БиХ који је 20. децембра у Реклингхаузену управљајући возилом покосио девет особа, након одлуке судије пуштен је из притвора. Одлучено је то на јучерашњем рочишту у суду у Бохуму.

Како преноси Билд, у овом процесу се чак најављује и својеврсни обрат будући да судија више не сматра да је овај незапослени породични човјек и отац с намјером аутомобилом ударио више пјешака. Тако је врло могуће да му пресуда за убиство не буде изречена.

Како се наводи он је 20. децембра ударио у групу људи који су чекали аутобус. Осам их је при томе тешко повријеђено, док је једна особа преминула од повреда.Тамношње тужилаштво теретило га је за убиство.

- Није била намјера да некога повриједим. Да могу све бих опет вратио. Заиста ми је жао - казао је Аднан С. током суђења. Наводно је он тог кобног дана одлучио да изврши самоубиство.

Билд пише да је чак 11 пута био на лијечењу због менталних проблема. Тог дана био је одлучан да себи путем пилула одузме живот. За воланом аутомобила у кобном тренутку заспао је те је ударио у групу пјешака.