latinica  ћирилица
15/08/2019 |  10:56 ⇒ 17:20 | Аутор: СРНА

Шеховац: Сумња да су радници из Зенице изазвали пожар у Енергоинвесту

Начелник Полицијске управе Источно Сарајево Бранимир Шеховац рекао је данас да постоје основи сумње да су пожар у бившој фабрици Енергоинвест у Источном Сарајеву на објектима у власништву предузећа Електроинжењеринг изазвала лица чији су иницијали Н.Б. и Ј.Х. из Зенице.

Шеховац је рекао новинарима да су данас Окружном јавном тужилаштву доставили извјештај о почињеном кривичном дјелу против ових лица због основа сумње да су као радници предузећа Тола компани из Зенице 10. августа, вршећи радове на поменутом објекту, починили кривично дјело паљевина.

Срна незванично сазнаје да је ријеч о Намиру Башићу /25/ и Јасмину Хасељићу /42/ за које се сумња да су изазвали пожар непажњом током рада користећи отворени пламен употребом "бренера".

Шеховац истиче да је над лицима извршена криминалистичка обрада и извјештај је достављен Тужилаштву које ће даље предузимати мјере и радње.

Он је нагласио да ће материјална штета бити накнадно утврђена, а изгорило је и уништено око осам хиљада метара квадратних кровне конструкције.

Шеховац је подсјетио да је 10. августа пријављен пожар на овом објекту који је угашен 11. августа, а 12. августа је извршен увиђај под надзором надлежног тужиоца и уз присуство вјештака противпожарне заштите.

Он је рекао да је тужилац овај догађај оквалификовао као кривично дјело паљевина, те наложио предузимање свих потребним мјера и радњи у циљу расвјетљавања овог кривичног дјела.