latinica  ћирилица
15/08/2019 |  12:42 | Аутор: СРНА

Мадрид преузима одређени број миграната

Шпанија је понудила да преузме неке од око 150 миграната који се налазе на броду којем није дозвољен пристанак у луку у Италији, саопштиле су данас италијанске власти.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Из шпанске хуманитарне организације "Проактива опен армс" саопштено је да се брод са мигрантима налази у италијанским територијалним водама.

Административни суд у Риму одобрио је синоћ улазак шпанског брода "Опен армс" са 150 миграната у територијалне воде Италије упркос забрани коју је увео италијански министар унутрашњих послова Матео Салвини.

Канцеларија италијанског премијера Ђузепеа Контеа саопштила је да је Шпанија изразила жељу да преузме неке од миграната када се искрцају.

Шпанске власти нису жељеле да коментаришу наводе медија, али је дневник "Паис" навео да су три неименована извора из Мадрида потврдили вољу администрације да преузме одређен број миграната.

Према писању листа, тачан број мигранта које ће преузети Шпанија тек треба да буде утврђен у оквиру ширег договора у којем ће учествовати Француска, Њемачка и друге земље.

Брод "Опен армс" укотвљен је на око осам километара од острва Лампедуза.