latinica  ћирилица
15/08/2019 |  12:56 ⇒ 12:56 | Аутор: СРНА

ХНС: Провести договор лидера и формирати власт на нивоу БиХ

Хрватски народни сабор позвао је данас да договор и споразум лидера СНСД-а Милорада Додика, ХДЗ-а Драгана Човића и СДА Бакира Изетбеговића буде проведен да би се коначно добила функционална власт на нивоу БиХ.
Мостар, сабор ХНС-а - Фото: klix.ba
Мостар, сабор ХНС-аФото: klix.ba

- ХНС као предводник политике дијалога, договора, праведних рјешења и упорног залагања за хитно формирање власти, наглашава важност тренутка који је потребно искористити да би договор лидера био у цијелости проведен, а БиХ коначно добила функционалну власт - саопштено је из ХНС-а.

У саопштењу се додаје да у прилог чињеници брзог формирања власти иде и подршка свих релевантних пријатеља БиХ, попут Делегације ЕУ, али и Вашингтона, који подржавају споразум лидера СДА, СНСД-а и ХДЗ-а БиХ, те који су заговорници што скоријег напретка и формирања власти, али и испуњавања услова за пут БиХ у ЕУ и НАТО.

- ХНС вјерује да ће кључни међународни актери активно и у потпуности подржати провођење цјелокупног споразума, којег су потписали лидери побједничких странака у БиХ. Придруживање међународним организацијама од кључног је значаја за БиХ. Сматрамо да су европске и евроатлантске интеграције будућност БиХ и њених конститутивних народа и свих грађана - поручили су из ХНС-а.