latinica  ћирилица
15/08/2019 |  17:27 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

На Јахорини отворен најдужи планински боб у региону (ФОТО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик данас је, заједно са менаџментом Олимпијског центра Јахорина и дјецом, гостима ове олимпијске љепотице, свечано пустио у рад најдужи планински боб у региону.

Свечано отварање је одржано у новом објекту поред вјештачког језера, у непосредној близини силазне станице шестосједа Пољице, у присуству великог броја гостију и званица.

Додик је честитао Управи и руководству Олимпијског центра Јахорина за изванредан успјех приликом реализације овог грандиозног пројекта, у којем су учествовали и представници републичке и локалне власти.

Он је истакао да будући развој Олимпијског центра Јахорина подразумијева и доношење новог закона који ће регулисати управљање овом врхунском туристичком дестинацијом, њеним ресурсима и капацитетима.

Додик истакао је да ће, највјероватније, до краја ове године, посебном одлуком власти Републике Српске, простор Олимпијског центра Јахорина бити проглашен парком природе како би све природне љепоте биле законски заштићене.

Он је поручио да ће републичке институције наставити да пружају подршку, која није мала и мјери се десетинама милиона КМ, путем Развојне банке и на друге начине.

Он је истакао да је Олимпијски центар добар примјер успјешног пословања и улагања.

Према његовим ријечима, потребно је донијети нови закон о Олимпијском центру Јахорина који ће омогући боље управљање свим ресурсима, од изградње било којег садржаја, те дати управи и менаџменту извршна овлаштења да би могли да располажу урбанистичким, развојним и регулационим плановима.

Додик је изразио задовољство чињеницом да отварању најдужег планинског боба у региону на Јахорини присуствује велики број дјеце, додајући да ће они бити најбољи промотери ове олимпијске планине.

Фото: Анадолија

Он је рекао да му је драго да у посљедње вријеме долази на Јахорину да промовише нешто што повећава значај, вриједност и понуду на овој планини.

- Ово је могуће учинити само када на различитим нивоима постоје људи који то желе да остваре, а несумњиво је да се то види од општине, па до републичких институција, а и управа и менаџмент су несумњиво обиљежили ово вријеме и инвестиције - истакао је Додик.

Додик је нагласио да сви који раде у име народа треба да вриједе само по томе колико оставе иза себе.

- Ми сада можемо да се окренемо иза себе и да видимо Јахорину која је потпуно другачија од оне коју смо имали прије неколико година. Од једне неперспективне средине која је таворила и поред напора јавне власти није успијевала да изађе из оквира лошег пословања, слабе посјећености, данас је све то другачије - додао је Додик.

Он је нагласио да сада постоји ентузијазам да се учине још већи кораци и помаци на Јахорини.

Фото: Анадолија

Директор Олимпијског центра Јахорина Дејан Љевнаић и предсједник Надзорног одбора Недељко Елек захвалили су Додику за изузетну подршку и визионарски приступ ревитализацији овог центра и његове трансформације у врунску регионалну туритичку дестинацију.

Љевнаић је истакао да Олимпијски центар Јахорина жели да се озбиљним инвестицијама позиционира на мапи најпожељнијих туристичких дестинација југоисточне Европе и када је љетна туристичка сезона.

Изградња ове највеће љетне, адреналинске, атракције, планинског боба на шинама чија је дужина 2.500 метара, уједно и највећег у овом дијелу Балкана, само је један од сегмената успјешне стратегије менаџмента центра.