latinica  ћирилица
15/08/2019 |  20:15 ⇒ 16/08/2019 | 07:35 | Аутор: РТРС

Помозимо дјечаку који је живот посветио свештеничком позиву

Прије неколико мјесеци објавили смо причу о четрнаестогодишњем Милошу Давидовићу из Црнче, код Дервенте, који је свој живот посветио Богу и свештеничком позиву. Одличан ученик, али и дјечак који живи у тешким условима. Како би помогли Милошу, у причу су се укључили мјештани, који су покренули акцију како би он и његова породица, добили нови кров над главом.

Напукли зидови, влага и кров који прокишњава, слика је коју свакодневно гледа 14-годишњи Милош Давидовић из Црнче.

У овој кући живи заједно са глувонијемом мајком и дедом, а недавно је изгубио оца.

Његов сан је да када одрасте обуче свештеничку мантију и помогне свом народу колико буде могао, а у овом тренутку мали Милош жели да као и сви његови вршњаци, има нормалне услове за живот.

Кућа у којој Милош са породицом живи направљена је 60-их година прошлог вијека.

Од тада, у њу ништа није улагано. Деда Петко, каже, да би док је жив желио да обезбиједи нормалне услове за живот унуку, али признаје да сам то не може да оствари.

- Захваљујем свима. Колико се год учини, задовољан сам и могу се захвалити и друштву и људима на доброј вољи и помоћи - каже Петко Давидовић, дјечаков дјед.

Знајући у каквим условима ова породица живи, мјештани Црнче покренули су акцију у жељи да им помогну.

- Могу се директно обратити на ову адресу. Вјероватно има још људи који ту акцију покрећу, Давидовић, момак из Аустрије. Могу преко мене и надам се, ваше Телевизије. Тако да постоји шанса да се донације уплате за ову породицу - навео је Момир Вукичевић, матичар у МЗ Црнча код Дервенте.

Мјештани Црнче апелују на људе добре воље да помогну колико могу овој породици.

А сви који желе то да ураде, донације могу да уплате на жиро рачуне на име Биљане Давидовић, Милошеве мајке.