X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/08/2019 |  08:02 ⇒ 13:29 | Извор: СРНА

На већини путева без застоја и ограничења, нема гужви на границама

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се јутрос одвија без застоја и посебних ограничења, а на граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Из АМС возаче упозоравају да је у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично смањена видљивост због магле, у Федерацији БиХ /ФБиХ/ посебно на путевима уз Лашву, Босну и Спречу.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина постоји могућност ситнијих одрона камења и земље на коловоз.

Због изградње дистрибутивних цјевовода водоводне мреже измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Поље-Брод, у општини Брод до 23. августа.

Због изградње мини хидроелектране на магистралном путу Котор Варош-Ободник измијењен је режим саобраћаја.

Саобраћај на магистралном путу М-18, на дионици Крупац-граница Републике Српске /Богатићи/ на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија се наизмјенично једном саобраћајном траком због изградње мини хидроелектране "Крупац" на ријеци Жељезници.

Због реконструкције водоводне мреже, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу М-20, дионица Билећа-Подосоје, уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због активираних клизишта.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну, саобраћај се преко надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила не саобраћају.

На регионалном путу Братунац 3-Дрињача, због санације клизишта од 00.00 до 7.00 и од 16.00 до 00.00 часова на снази је забрана саобраћаја за теретна возила укупне масе веће од 3,5 тоне и аутобусе класе М3. Ова забрана се не односи на аутобусе превозника "Дринатранс" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила укупне масе веће од 16 тона.

У ФБиХ, због санације у тунелу Врандук два, саобраћа се наизмјенично једном траком на магистралном путу Зеница-Немила.

Радови су у току и на ауто-путу А-1 дионице Подлугови-Сарајево сјевер и Сарајево запад-Лепеница, као и на магистралним путевима: Србљани-Цазин, Олово-Кладањ-Живинице, Сребреник-Орашје, Семизовац-Вогошћа и Ланиште-Кључ, те на магистралним путевима М-5 код Јајца и М-17 у Мостару.

Још данас од 7.00 до 14.00 часова биће извођени деминерски радови уз магистрални пут М-15 Гламоч-Млиништа, због чега се саобраћај одвија успорено.