X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
16/08/2019 |  08:53 | Извор: СРНА

Самопроглашено Косово - дио Србије у стању пролазне политичке заблуде

Министарство културе и информисања Србије поручило је да се мотиви за истицање заставе самопроглашеног Косова на српској тврђави Ново Брдо и постављање војних шатора код тамошње цркве могу потражити "у дубоким вировима и тами варварске свијести, која у недостатку сопственог, посеже за отимањем туђег културног насљеђа и идентитета".
Владан Вукосављевић (фото: www.kultura.gov.rs) -
Владан Вукосављевић (фото: www.kultura.gov.rs)

- Охрабрујемо узурпаторе из такозване приштинске власти да наставе да се брукају пред честитим дијелом албанске јавности и пред цијелим свијетом, јер тиме само помажу Србији чији су, подсјећамо их, саставни дио, који је у стању пролазне политичке заблуде - саопштено је из Министарства.

Из Министарства су истакли да никакве шарене тканине нејасног симболичког значења, не могу да послуже другој намјени него да обришу прашину вијекова са бисера српске средњовјековне духовности и европске и свјетске културне баштине.

Привремене приштинске институције истакле су јуче заставу самопроглашеног Косова на средњовјековној српској тврђави Ново Брдо, а ријеч је о застави огромних димензија која је видљива са околних путева.

Уз Цркви Светог Николе, која је у близини, истакнута је још једна застава самопроглашеног Косова и постављено неколико војних шатора поред којих је десетак особа у униформама.